(040) 269 81 11


Goederenlift horeca

Ontdek het belang van een goedwerkende goederenlift

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw hotel, restaurant of bar, zodat u in no time over uw benodigde spullen beschikt? Wij gingen op zoek naar hét product waarmee u eenvoudig en snel producten kunt verplaatsen. Denk aan borden, bestek, fusten, voedsel, tafels of stoelen. Na een kritische zoektocht kwamen wij terecht bij de goederenlift voor de horeca.

Vereenvoudig uw werkzaamheden met een goederenlift

Het komt u vast niet onbekend voor. Moeilijk aan spullen komen in de horeca, terwijl ze nu direct nodig zijn. Wij schetsen u enkele herkenbare situaties. Bijvoorbeeld: uw restaurant is op de bovenste verdieping van een gebouw gevestigd. Gezien er normaliter vooral zakelijke lunches worden genuttigd, heeft u niet direct een kinderstoel bij de hand. Maar nu staat er plotseling een gezinnetje voor u. Waar is die kinderstoel?! Als u een goederenlift voor de horeca heeft, kan die benodigde stoel direct en eenvoudig naar boven worden gebracht. Een andere situatie: in uw bar wordt volop gedronken en gefeest. Alle bierfusten en -flessen beginnen aan hun einde te komen, terwijl de sluitingstijd nog lang niet nadert! Met een goederenlift in de horeca kunt u superslim uw voorraad bijvullen. Zonder lastig en gevaarlijk getil met zware fusten en breekbare, glazen flessen.

Ga op zoek naar een goede goederenlift voor de horeca

Gelukkig bestaan er genoeg aanbieders van goederenliften in Nederland. Let wel, de een is de andere niet. Houd er rekening mee dat u een leverancier in de arm neemt, die goederenliften realiseert die aan de volgende punten voldoen:

 • Volledig op maat
 • Inclusief een 24/7 servicedienst
 • Volgens de nieuwste technieken
 • Conform de ARBO-technische punten
 • Met de meest geavanceerde materialen

Ga dus op zoek naar een goederenlift voor in de horeca die aan al deze punten voldoet. Geen gesjouw meer, geen plotselinge situaties waarin u niet over een bepaald product kunt beschikken, maar altijd alles bij de hand. Klinkt u dat als muziek in de oren? Schaf dan direct een goederenlift voor uw horeca aan!

Dit zijn de meest gestelde vragen over spanplafonds

Lees hier de antwoorden op al uw vragen

Spanplafonds zijn erg populair, maar roepen ook vaak de nodige vragen op. Wij gingen voor u op zoek naar de meest gestelde vragen over spanplafonds. Uiteraard zochten we daar ook meteen de passende antwoorden bij. Lees in dit blog de meest gestelde vragen + de antwoorden over spanplafonds!

Waarvan is een spanplafond eigenlijk gemaakt?

Een gemiddeld spanplafond is gerealiseerd uit kwalitatief hoogstaande kunststof. De kunststof die veelvuldig wordt gebruikt voor het maken van spanplafonds is cadmiumvrij. Heeft u zelf interesse in een spanplafond? Vraag dan om informatie over het product, de eventuele kwaliteitscontroles en de garantie.

Kunnen spanplafonds in elke ruimte geplaatst worden?

Wij ontdekten dat spanplafonds vrijwel overal geplaatst kunnen worden. Denk aan de woonkamer, de slaapkamer, de hal, de keuken en zelfs in de badkamer. Een beetje spanplafond van tegenwoordig is namelijk behandeld tegen schimmelvorming. Daardoor kan een spanplafond ook geplaatst worden in vochtige ruimtes!

Kan een spanplafond in elke woning geplaatst worden?

Hoewel spanplafonds in de meeste woningen geplaatst kunnen worden, zijn er (oude) huizen die een montage danig beletten. Denk aan scheve hoeken, grote buizen of ongelijke kozijnen. Neem contact op met een leverancier in spanplafonds als u zeker wilt weten of uw huis verrijkt kan worden met een spanplafond.

Past een spanplafond op een schrootjesplafond?

Het zal u wellicht verbazen, maar een spanplafond blijkt op elk soort plafond bevestigd te kunnen worden. Of u nou een schrootjesplafond of een plafond van stucwerk, beton of hardboard heeft: er kan altijd een spanplafond overheen gespannen worden. Het mooie hiervan is vooral dat u niets aan uw bestaande plafond hoeft te doen!

Kan een spanplafond gaan afbladderen of schilferen?

Omdat spanplafonds van een zeer kwalitatieve kunststof zijn gemaakt, is de kans op afbladderen of schilferen volledig uitgesloten. Dit betekent dat u geen schuurmachine of kwast meer in handen hoeft te nemen. Ook hoeft u niet meer op dat wiebelige keukentrapje te gaan staan om uw plafond bij te werken!

In hoeverre verlaagt een spanplafond een ruimte?

De meeste aanbieders in spanplafonds kunnen hun plafonds vlak onder het bestaande plafond monteren. De tussenruimte zal maximaal zo’n 3,5 centimeter bedragen. We werden bovendien meteen gewezen op het feit dat in die tussenruimte kabels en draden van bijvoorbeeld een lichtplan weggewerkt kunnen worden. Ideaal!

In hoeverre verkleurt een spanplafond door licht?

U wilt natuurlijk niet dat uw spanplafond onder invloed van ultraviolette straling (zonlicht) of door uw lampen gaat verkleuren. Wees gerust. De meeste spanplafonds blijken te beschikken over een zeer goede lichtechtheid. Voor meer informatie hierover kunt u de DIN 54004 kwaliteitsnorm te rade slaan.

Kleurt een spanplafond geel van het roken?

Een grote hoeveelheid nicotine en rook verkleurt alles, dus helaas ook uw spanplafond. Let wel, een spanplafond is een strak gespannen, egaal oppervlak. Hierdoor zal uw plafond ook egaal verkleuren, waardoor de verkleuring amper opvalt. Kies eventueel voor een reeds gekleurd plafond. De betere leveranciers van spanplafonds bieden deze aan.

Wat gebeurt er met een spanplafond bij brand?

U vindt het vast prettig om te weten dat wij hebben ontdekt dat spanplafonds brandvertragend zijn. Dit betekent dat zij een eventuele brand niet verder zullen opwekken. Vindt er een brand plaats in uw ruimte met spanplafond? Dan zal uw plafond niet gaan branden, maar gaan verkolen.

Blijft een spanplafond altijd strak gespannen?

Omdat spanplafonds op een zeer ingenieuze manier worden gemonteerd, kan een spanplafond niet zichtbaar door gaan zakken. Let wel, elk plafond is in het midden iets lager dan aan de zijkanten. Dit geldt dus ook voor spanplafonds. Maar gelukkig is dit verschil zo klein, dat het amper tot niet opvalt.

Wat kan ik doen om de levensduur van een spanplafond te verlengen?

Wij kregen te horen dat een gemiddeld spanplafond meer dan 20 jaar mee kan gaan. Uiteraard vroegen wij ons meteen af wat hiervoor moet gebeuren. Gelukkig bleek dat vrij weinig. U hoeft alleen maar af en toe uw spanplafond te reinigen met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel of een fijn wasmiddel. Supersimpel dus, zo’n spanplafond!

De trendkleuren voor uw keuken!

Geef uw keuken een opfrisbeurt

Af en toe wilt u uw keuken een fijne opfrisbeurt geven. Zeker nu de lente weer zijn intrede doet, begint het bij veel mensen te kriebelen. Een likje verf kan al een hele nieuwe uitstraling geven aan uw keuken. Komt u er niet uit bij het kiezen van de juiste kleur? Wij willen u graag een handje helpen. In dit blog vertellen wij u meer over de trendkleuren voor uw keuken. Zo gaat u straks met nog meer plezier aan de slag in uw keuken!

Laat uw keuken leven met pastelkleuren

Witte keukens domineren al jaren het keukenbeeld. Maar daar lijkt verandering in te komen. Goed nieuws voor de kleurliefhebbers onder ons, want pastelkleurtjes werken nu ook door in de keuken. Voorheen zagen we het gebruik van pasteltinten vooral in de slaapkamer of woonkamer, maar door de integratie van open keukens lopen deze kleurenpaletten in elkaar over. Wist u dat lichte kleurtjes de ruimte groter laten lijken? Nog meer reden om te kiezen voor dat mooie zachtroze of lichtblauwe kleurtje in uw keuken. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste pasteltint? Een vakkundig schildersbedrijf wil u graag helpen met advies op maat!

Ga voor zwart!

Een andere trend die we voorbij zien komen in keukenland is het gebruik van zwart. Een donkere kleur kan uw keuken een luxe en glamoureuze uitstraling geven. Heeft u een bescheiden keuken? Dan raden wij af om voor zwart te kiezen. Zwart laat de ruimte namelijk optisch kleiner lijken. Vindt u het spannend om zelf zo’n heftige kleur in uw keuken aan te brengen? Schakel dan een schilder in via een schildersbedrijf! Zij kunnen op een nette en strakke manier zwart toevoegen in uw interieur. Is zwart iets te heftig voor u? Dan kunt u altijd nog kiezen voor donkergroen of marineblauw. Deze prachtige kleuren geven uw keuken een heerlijke, frisse uitstraling.

Schakel een schildersbedrijf in!

Bent u geïnspireerd geraakt door al die prachtige kleurmogelijkheden voor uw keuken? En wenst u een prachtig resultaat? Neem dan contact op met een schildersbedrijf bij u in de buurt. Een schildersbedrijf zorgt ervoor dat de kleur helemaal uitkomt zoals u dat wenst. Zo heeft u nog jaren plezier van uw prachtig geverfde keuken!

Ontdek de mogelijkheden met een dakopbouw

Vergroot uw ruimte in Haarlem

Heeft u interesse in een mooie dakopbouw in Haarlem? Heel slim. Het geeft veel meer ruimte, het tilt uw woning naar een letterlijk hoger niveau en het verhoogt de woningwaarde van uw huis! Maar wat zijn de mogelijkheden met een dakopbouw zoal? En is dit een klus waarvoor een professional voor moet worden ingeschakeld? Wij zochten het voor u uit. Lees dit blog en ontdek alles wat u wilt weten als u een dakopbouw in Haarlem overweegt!

Verschillende mogelijkheden voor uw dakopbouw

Er bestaan verschillende mogelijkheden wat een dakopbouw betreft. Wij informeren u graag over diverse opties. Beschikt u over een statig pand, zoals een herenhuis of een vrijstaande villa? Overweeg dan te kiezen voor de klassieke dakopbouw. Deze geeft uw huis een enorme charme en allure. Woont u in een stijlvol vormgegeven nieuwbouw huis in Haarlem? Ga dan voor een moderne en strakke dakopbouw. Naast deze verschillen in stijl, zijn er tegenwoordig ook zeer veel variaties in vorm, maatvoering en kleur te verkrijgen. Denk aan een schuindakvlak, rechte muren, dakramen of dakkapellen. Volop keus dus. Maar de vraag blijft: is deze klus eigenhandig op te pakken?

Kies voor een professional

Tenzij u zeer ervaren en opgeleid bent in het realiseren van dakopbouwen, raden wij u aan een professional voor deze klus in te schakelen. Een dakopbouw moet namelijk voldoen aan bouwkundige en esthetische voorwaarden. Een vakman zal er altijd voor zorgen dat het bouwproces en uiteraard het resultaat aan alle vereiste voorwaarden voldoet. Ga dus op zoek naar een bouwbedrijf dat dit ook aangeeft. Het is verstandig een bouwbedrijf in te schakelen dat de volgende kernwaarden centraal heeft staan:

 • Hanteert duidelijke, prettige communicatie
 • Houdt zich altijd aan de afspraak met de klant
 • Biedt een uitgebreide dienstverlening en service
 • Werkt alleen met gecertificeerd en ervaren personeel
 • Gaat voor kwaliteit, zowel in techniek, materiaal als resultaat

Ook in Haarlem moet een klusbedrijf te vinden zijn dat een dakopbouw volgens bovenstaande kernwaarden kan realiseren.

Geniet straks ook van een dakopbouw in Haarlem

Kortom, ga direct op zoek naar een ervaren en bewezen bouwbedrijf, zodat u straks ook beschikt over zo’n prachtige dakopbouw in Haarlem. Laat u uitvoerig adviseren en inspireren, zodat u precies die dakopbouw selecteert die volledig aan uw wensen voldoet. De meeste bouwbedrijven sturen u eerst graag een gratis en vrijblijvende offerte toe. Zo zit u nog nergens aan vast, maar heeft u wel alvast een indruk van binnen welke tijd en tegen welk tarief u kunt beschikken over een prachtige dakopbouw in Haarlem!

Dit houdt meet- en regeltechniek precies in

Zo meet en regelt u uw installaties optimaal

Als u werkt met technische installaties, dan is de kans erg groot dat u het concept ‘meet- en regeltechniek’ al eens ergens heeft horen vallen. Hoewel er enorm veel met technische installaties en dynamische systemen gewerkt wordt, merken wij dat de bijbehorende meet- en regeltechniek voor veel mensen nog steeds een wat abstract begrip blijft. Daarom leggen wij in dit blog graag uit wat het precies inhoudt. Kortweg gezegd vormt de meet- en regeltechniek samen met de besturing het hart van alle technische systemen. Door uw installaties op de juiste wijze te meten en in te stellen, werken ze foutloos en naar behoren. Lees in dit blog meer informatie over meet- en regeltechniek.

Wat is meet- en regeltechniek precies?

Meet- en regeltechniek houdt logischerwijs het meten en regelen in van technische installaties en systemen. Dit is niet één en dezelfde actie. Het bestaat uit twee afzonderlijke componenten: de meettechniek en de regeltechniek. Beide componenten zijn echter nauwsluitend verbonden aan elkaar. Eerst wordt er een meting uitgevoerd. Op de bestaande luchtdruk bijvoorbeeld. Naar aanleiding daarvan wordt de druk geregeld/aangepast naar de gewenste hoeveelheid. De meettechniek geeft de huidige stand aan, de regeltechniek bepaalt wat er eventueel verandert moet worden. Vanwege deze verbondenheid is het essentieel dat beide acties naar behoren worden uitgevoerd.

Deze informatie geeft meet- en regeltechniek

Met de meettechniek kunt u onder andere de volgende informatie opvragen:

 • Tijd
 • Inhoud
 • Snelheid
 • Luchtdruk
 • Temperatuur

De waardes die u ontvangt als gevolg van de metingen geven aan of de standen aangepast moet worden. Is dit het geval? Dan is het tijd voor de regeltechniek. Naar welke waarde de stand van bijvoorbeeld de temperatuur of de luchtdruk aangepast moet worden, is meestal vastgelegd in een softwaresysteem. Een specialist op het gebied van meet- en regeltechniek weet uw technische installaties precies zo in te stellen dat ze weer perfect functioneren en een werkbare situatie realiseren.

Ga op zoek naar een specialist in de meet- en regeltechniek

U begrijpt, het is van zeer groot belang dat zowel de meettechniek als de regeltechniek perfect worden uitgevoerd. Alleen op die manier haalt u het beste uit uw technische installaties. Dit voorkomt bovendien fouten en daarmee fysieke en financiële schade. Wij raden u daarom aan direct op zoek te gaan naar een volledig opgeleide en ervaren specialist in de meet- en regeltechniek.

LED verlichting biedt vele voordelen

Profiteren van led lampen

Gemeente Den Haag is met iets nieuws gekomen. Kortgeleden is er een zogenaamde sterfietsroute geopend. Deze sterfietsroute naar Leidschenveen is voorzien van slimme LED verlichting. Wanneer een fietser aan komt rijden, pikken de sensoren dit op en gaan de LED lampen bij het fietspad aan. De sterfietsroutes bieden een snelle, veilige en comfortabele manier om over asfalt te fietsen. De verlichting zorgt ervoor dat ‘s nachts veilig over de fietspaden kan worden gereden. Maar LED verlichting is niet alleen toepasbaar bij fietspaden. LED verlichting biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden. Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van LED verlichting? Wij informeren u graag verder in deze blog!

De voordelen van LED verlichting

Wanneer u overweegt om LED verlichting te plaatsen in uw pand of bedrijf, wilt u eerst meer weten over de voordelen van led lampen. Een van de grootste voordelen van led lampen is het lage energieverbruik. Door het lage energieverbruik kunt u tot 80% besparen op de kosten voor verlichting. Tevens heeft het relatief lage investeringskosten. De bestaande verlichting kan eenvoudig worden vervangen en de bestaande armaturen blijven behouden. Daarbij heeft u de investeringskosten ook weer snel terugverdiend. Op financieel vlak biedt het dus veel voordelen. LED lampen staan bekend om hun kwaliteit. Zij hebben hierdoor een langere levensduur en daarom ook lagere vervangingskosten. LED verlichting is tot 90% recyclebaar, heeft nauwelijks warmteontwikkeling en geen UV en IR straling zoals bij spaarlampen. Ten slotte heeft het ook een zeer gunstige CO2 footprint.

De toepassing van LED verlichting

De verwachting is dat binnen een aantal jaren bijna alle binnen- en buitenverlichting uit LED bestaat. Dit type verlichting is in staat om ruimtes, gebouwen of producten op de juiste manier te verlichten. Maar waar kan LED-verlichting allemaal worden toegepast? In een werkplaats of bedrijfshal zijn LED lampen de ideale verlichting. Omdat het een grote open ruimte betreft, is een goede verlichting van groot belang. Vaak wordt er gebruikgemaakt van kwikdamplampen (Hid 400w). Wanneer u deze lampen vervangt voor LED lampen, geniet u van meer lichtopbrengst en bespaart u meer dan 60% op uw energieverbruik. Maar LED verlichting is niet alleen te gebruiken in werkplaatsen en bedrijfshallen. Ook in uw woning, kantoor of winkel kan dit type lampen worden ingezet.

Meer informatie over led lampen

Wenst u meer te weten te komen over de vele voordelen van LED verlichting? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende toepassingen? Benader dan een bedrijf bij u in de omgeving dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van LED lampen. Zij willen u graag meer vertellen over deze bijzondere verlichting. Zo kunt u straks ook genieten van duurzame verlichting en kostenbesparing!

De liftmonteur van tegenwoordig

Liften in alle soorten en maten

Personenlift, goederenlift, autolift, brandweerlift, huislift… Wist jij dat er zoveel verschillende soorten liften zijn? Verder gaan ze steeds sneller. De snelste lift van dit moment bevindt zich in een wolkenkrabber in Guangzhou en gaat op zijn hardst 75,6 kilometer per uur. Het is wel duidelijk dat de lift ver is gekomen sinds de Industriële Revolutie. En dat vraagt natuurlijk ook om een goede liftmonteur. Wat moet deze monteur tegenwoordig allemaal kunnen?

Van piramides tot wolkenkrabbers: De lift wordt overal voor gebruikt

Het begon allemaal met wat touwen, katrollen en een haspel. Toen de mens eenmaal doorhad hoe hij iets veilig op kon hijsen, werd de lift voor de gekste dingen gebruikt. In het Colosseum in Rome bijvoorbeeld werden vroeger de wilde dieren en gladiatoren met een lift de arena in gebracht. Toen was het allemaal nog vrij makkelijk voor klusjesmannen: als je wist welk touw en welke houtsoort het sterkst waren zat je al een eind in de goede richting. Maar de liftmonteurs van de 21ste eeuw moeten veel meer weten: hoe wordt een lift aangedreven, hoe moet je ‘m bedienen, etc.

Verschillende types liften

Liften kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. Er bestaan bijvoorbeeld tegenwoordig tractieliften, hydraulische liften en vacuümliften. Om met de laatste soort te beginnen: die doet bijna denken aan een lift uit een sf-film. Deze lift wordt namelijk de schacht in gezogen doordat er een vacuüm wordt gecreëerd. Bij een hydraulische lift wordt in plaats van een vacuüm gewerkt met een vloeistof die onder druk wordt gezet. In een bak met vloeistof wordt een installatie opgebouwd en zorgt o.a. een pomp ervoor dat de lift in beweging komt. Als laatste noemen we de tractielift. Dit is, voor zowel passagiers als liftmonteurs, een veilige lift. Dat komt omdat deze lift buffers heeft die er voor zorgen dat de lift nooit voorbij zijn bovenste of onderste stopplaats kan schieten.

De bediening van de lift wordt steeds slimmer

Vroeger was je voor de bediening nog afhankelijk van een liftbediende. Nu is de goede werking van de bediening de verantwoordelijkheid geworden van de monteur. Tegenwoordig kun je op elke verdieping de lift ‘roepen’ en vaak ook aangeven of je omhoog wilt of naar beneden. Een interessante ontwikkeling is het liftsysteem waarmee je, voordat je in de lift stapt, al kunt aangeven naar welke verdieping je wilt gaan. Het systeem geeft vervolgens aan in welke lift je moet instappen. Erg handig voor mensen die steeds in de verkeerde lift belanden!

Redenen genoeg om de liftmonteur op prijs te stellen

We hopen dat we je met deze blog wat hebben geleerd. Misschien zijn de feitjes niet allemaal blijven hangen, maar we hopen toch dat één ding is blijven hangen: liftmonteurs zijn hele slimme mensen. Het zijn tegenwoordig heuse duizendpoten, want de techniek gaat razendsnel, en de liften ook. Dus schud de volgende keer dat je hem tegenkomt eens de liftmonteur de hand: hij heeft het verdiend!

Wanneer kies je voor een traprenovatie?

De belangrijkste redenen voor renoveren

Bijna elk gebouw heeft wel een trap. Zodra er meer dan 1 verdieping boven of onder de grond wordt gebouwd, heb je een manier nodig om daar te komen. Elke trap dient dus een duidelijk doel, en moet goed onderhouden worden. Weet je wanneer dit nodig is? Of dat er dingen zijn waar je op moet letten? En of dit verschilt per materiaal? Verder kan het natuurlijk zijn dat jouw huis opnieuw wordt ingericht en dat de trap dan misschien uit de toon valt in het nieuwe interieur. Waar kies je dan voor qua prijs, trends of materialen? Hieronder volgen wat tips over traprenovatie.

Een oude trap of niet meer zo mooi? Renoveren!

Een belangrijke reden voor traprenovatie is slijtage. De treden of de trap zelf kunnen versleten zijn. Dan is het erg belangrijk de trap zo te herstellen dat hij niet onveilig wordt. Een andere reden voor renoveren is beschadiging. Er is bijvoorbeeld een keer iets afgevallen en nu zit er een lelijke deuk in. Of een trapleuning zit niet meer goed vast. Is het dan nog steeds mogelijk om de trap met dezelfde materialen te herstellen? Daarom zijn “Heeft u deze houtsoort?” en “Werkt u ook met dit materiaal?” belangrijke vragen als je contact opneemt met een renovateur. Vervolgens is het belangrijk te weten of er verschillende manieren zijn om iets te herstellen. Misschien lijkt de beschadiging heel erg in jouw ogen, maar zegt een expert dat dit nog wel meevalt. Denk dus niet bij voorbaat dat een renovatie veel zal kosten. Misschien valt het allemaal nog wel mee en kan je zelfs nog iets extra’s verfraaien aan je trap! Denk aan een ander soort trapleuningen of een traphekje voor de kinderen.

Nieuwe inrichting van je huis? Renoveren!

In tv-programma’s over het opnieuw inrichten van je huis wordt vaak genoemd dat het belangrijk is om elk detail mee te nemen. Verander dus niet alleen je meubels, denk ook aan de kleur op je muren, je gordijnen, of je misschien een uitbouw wil toevoegen, et cetera. Hierbij wordt de trap vaak ook niet vergeten. Dit is dus een andere reden om een traprenovatie te laten doen: het opnieuw inrichten van je huis. Want het zou toch jammer zijn als je huiskamer helemaal af is, maar de gang met de trap daar totaal niet meer bij aansluit. Ook hier blijft het belangrijk om te overleggen met professionals in renovatie. Er zijn namelijk officiële regels waar een trap aan moet voldoen. Dus vraag je ook hier af: wat past bij mijn nieuwe woning? Wil ik een ongewoon materiaal, wil ik die smalle, hoge trap misschien wat breder maken, is het wat te donker en wil ik licht toevoegen? Bereid dit goed voor, dan kan je een renovateur een duidelijk plan voor de traprenovatie voorleggen!

Tips bij elektra aanleggen

Voor de handige doe-het-zelver is het goed mogelijk om zelf nieuwe elektronische installaties aan te leggen. Door de juiste voorbereidingen te treffen, zorg je voor een veilige en verantwoorde manier van werken bij het aanleggen van elektra. Let u er wel op dat de elektriciteitsmeter van uw huis toebehoort tot de energieleverancier en u hier geen wijzigingen in mag aanbrengen. Alle andere elektra voorbij de elektriciteitsmeter kunt u wel naar eigen inzicht aanleggen. Voordat u begint met het aanleggen van elektra moet de hoofdschakelaar in de meterkast uitgeschakeld zijn en dient u er zeker van te zijn dat niemand anders de schakelaar weer aanzet terwijl u aan het werk bent. Vervolgens kunt u aan de slag aan de hand van onderstaande tips.

Stroomtoevoer en apparatuur

De stroomtoevoer in iedere kamer van uw huis dient te verlopen via een zogeheten centraaldoos. Vanuit de meterkast worden de elektronische verbindingen naar deze centraaldoos geleid, van daaruit de stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. Houd per kamer rekening met het verbruik van stroom. Zo zult u in de slaapkamer genoeg hebben aan een enkele stroomgroep, maar zult u in de keuken met minstens twee stroomgroepen moeten toedoen. Warmtebronnen zijn voorbeelden van apparatuur dat relatief veel elektriciteit verbruikt, zoals een koffiezetapparaat. Per stroomgroep is het bovendien van belang dat alle stroom gelijkmatig verdeeld wordt over de groepen, om overbelasting te voorkomen. Dit kan immers leiden tot gevaarlijke situaties als kortsluiting.

Elektradraad

Bij het aanleggen van elektra is het noodzakelijk dat u beschikt over het moderne standaard elektradraad. Deze zijn geschikt om veilig en verantwoord nieuwe elektronische installaties aan te leggen in huis. Het moderne standaard elektradraad is voorzien van kleurcodes, waarmee u gemakkelijk de verschillende uit elkaar kunt houden. Zo dient de bruine draad, ook wel fasedraad genoemd, voor de stroomaanvoer en dient de blauwe draad als nuldraad die het stroom afvoert. Verder zijn er nog geelgroene en zwarte draden te onderscheiden. De geelgroene draden zijn de aardedraden, terwijl de zwarte draden zorgen voor de stroomaanvoer vanaf een schakelaar naar een lichtpunt. Een zwarte draad wordt daarom ook wel schakeldraad genoemd.

Behuizing en afmeting

Naast het elektradraad zijn er nog een aantal zaken van belang bij het aanleggen van elektra. Zo vertelt het Kema-keurmerk precies welk type behuizing het meest geschikt is voor de onderdelen van de elektronische installaties en geven speciale icoontjes aan of apparatuur moet worden aangesloten op geaarde stopcontacten, of als apparatuur juist veilig dubbel geïsoleerd is. Verder dient u stopcontacten te installeren op de juiste hoogte, namelijk minstens 30 centimeter boven de vloer. Bij lichtschakelaars en stopcontacten in de keuken bedraagt deze hoogte 105 centimeter. Bovendien worden in badkamers verschillende zones voor de aanleg van elektra onderscheiden. Past u hierbij ook op met water.

Bron: J. Cools Elektriciteitswerken

De nieuwste trends in vloeren

Zin in een nieuwe vloer?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een interieur. Heeft u behoefte aan een nieuwe vloer? Dan is het verstandig eerst eens grondig op onderzoek uit te gaan. Waar houdt u van qua stijl? Strak, landelijk, modern, industrieel, klassiek? En wilt u enkel uw vloer vervangen? Of mag het hele interieur wel een opfrisser gebruiken? Wij gingen voor u op onderzoek uit. Wat zijn de trends in 2017 wat betreft vloeren? Ook brengen we komende blogs graag een specifiek soort vloer onder de loep. In dit blog: Quick Step Laminaat!

Waar kiest u voor in 2017?

Voordat wij u de nieuwste trends met u delen, willen wij u benadrukken dat trends niet meer dan een inspiratiebron zijn. Het is niet de bedoeling alle trends letterlijk over te nemen. Het is geen wet, slechts een suggestie. Het mooie aan een interieur samenstellen is juist dat u het zo persoonlijk kunt maken. Maar mocht u de eerste stap lastig vinden, dan kunnen de volgende trends u wellicht helpen. In 2017 zien we de geometrische vormen steeds vaker terugkomen. In 2016 was dit al aanwezig in accessoires. Denk aan de schalen en lampen van metaaldraad. Een andere opkomende trend is de kleur grijs op de vloer. Een strakke basis voor elk interieur. De laatste trend die we onder de aandacht willen brengen is het houteffect. Een vloer van laminaat met houteffect doet het nog altijd goed. Warm, stijlvol, onderhoudsvrij. Kortom, ideaal! Vandaar dat we in dit blog extra aandacht willen schenken aan Quick Step Laminaat.

Informatie over Quick Step Laminaat

Quick Step Laminaat staat bekend om haar eenvoudige kliksysteem (Uniclic). Omdat Quick Step Laminaat voorzien is van een speciale laag tegen krassen, is dit laminaat geschikt in elk interieur. Heeft u jonge kinderen, enthousiaste honden of loopt u graag op naaldhakken? Op deze vloer kan het allemaal. Wilt u de trend van het houteffect graag toepassen in uw eigen interieur? Dan zit u bij Quick Step helemaal goed. Samenvattend, laminaat is:

 • Stijlvol
 • Krasvast
 • Betaalbaar
 • Zelf te leggen
 • Onderhoudsvriij

Behoefte aan Quick Step Laminaat?

Wilt u ook de nieuwe trends van 2017 toepassen in uw eigen interieur? Kies dan voor een vloer van Quick Step laminaat met (grijs) houteffect. Wilt u het niet zelf leggen? Zoek dan een leverancier die dit ook meteen voor u kan doen. U zult geen spijt krijgen van uw aanschaf van Quick Step Laminaat!

Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
vul de code in:
captcha