(040) 269 81 11


Ontdek de mogelijkheden met een dakopbouw

Vergroot uw ruimte in Haarlem

Heeft u interesse in een mooie dakopbouw in Haarlem? Heel slim. Het geeft veel meer ruimte, het tilt uw woning naar een letterlijk hoger niveau en het verhoogt de woningwaarde van uw huis! Maar wat zijn de mogelijkheden met een dakopbouw zoal? En is dit een klus waarvoor een professional voor moet worden ingeschakeld? Wij zochten het voor u uit. Lees dit blog en ontdek alles wat u wilt weten als u een dakopbouw in Haarlem overweegt!

Verschillende mogelijkheden voor uw dakopbouw

Er bestaan verschillende mogelijkheden wat een dakopbouw betreft. Wij informeren u graag over diverse opties. Beschikt u over een statig pand, zoals een herenhuis of een vrijstaande villa? Overweeg dan te kiezen voor de klassieke dakopbouw. Deze geeft uw huis een enorme charme en allure. Woont u in een stijlvol vormgegeven nieuwbouw huis in Haarlem? Ga dan voor een moderne en strakke dakopbouw. Naast deze verschillen in stijl, zijn er tegenwoordig ook zeer veel variaties in vorm, maatvoering en kleur te verkrijgen. Denk aan een schuindakvlak, rechte muren, dakramen of dakkapellen. Volop keus dus. Maar de vraag blijft: is deze klus eigenhandig op te pakken?

Kies voor een professional

Tenzij u zeer ervaren en opgeleid bent in het realiseren van dakopbouwen, raden wij u aan een professional voor deze klus in te schakelen. Een dakopbouw moet namelijk voldoen aan bouwkundige en esthetische voorwaarden. Een vakman zal er altijd voor zorgen dat het bouwproces en uiteraard het resultaat aan alle vereiste voorwaarden voldoet. Ga dus op zoek naar een bouwbedrijf dat dit ook aangeeft. Het is verstandig een bouwbedrijf in te schakelen dat de volgende kernwaarden centraal heeft staan:

 • Hanteert duidelijke, prettige communicatie
 • Houdt zich altijd aan de afspraak met de klant
 • Biedt een uitgebreide dienstverlening en service
 • Werkt alleen met gecertificeerd en ervaren personeel
 • Gaat voor kwaliteit, zowel in techniek, materiaal als resultaat

Ook in Haarlem moet een klusbedrijf te vinden zijn dat een dakopbouw volgens bovenstaande kernwaarden kan realiseren.

Geniet straks ook van een dakopbouw in Haarlem

Kortom, ga direct op zoek naar een ervaren en bewezen bouwbedrijf, zodat u straks ook beschikt over zo’n prachtige dakopbouw in Haarlem. Laat u uitvoerig adviseren en inspireren, zodat u precies die dakopbouw selecteert die volledig aan uw wensen voldoet. De meeste bouwbedrijven sturen u eerst graag een gratis en vrijblijvende offerte toe. Zo zit u nog nergens aan vast, maar heeft u wel alvast een indruk van binnen welke tijd en tegen welk tarief u kunt beschikken over een prachtige dakopbouw in Haarlem!

Dit houdt meet- en regeltechniek precies in

Zo meet en regelt u uw installaties optimaal

Als u werkt met technische installaties, dan is de kans erg groot dat u het concept ‘meet- en regeltechniek’ al eens ergens heeft horen vallen. Hoewel er enorm veel met technische installaties en dynamische systemen gewerkt wordt, merken wij dat de bijbehorende meet- en regeltechniek voor veel mensen nog steeds een wat abstract begrip blijft. Daarom leggen wij in dit blog graag uit wat het precies inhoudt. Kortweg gezegd vormt de meet- en regeltechniek samen met de besturing het hart van alle technische systemen. Door uw installaties op de juiste wijze te meten en in te stellen, werken ze foutloos en naar behoren. Lees in dit blog meer informatie over meet- en regeltechniek.

Wat is meet- en regeltechniek precies?

Meet- en regeltechniek houdt logischerwijs het meten en regelen in van technische installaties en systemen. Dit is niet één en dezelfde actie. Het bestaat uit twee afzonderlijke componenten: de meettechniek en de regeltechniek. Beide componenten zijn echter nauwsluitend verbonden aan elkaar. Eerst wordt er een meting uitgevoerd. Op de bestaande luchtdruk bijvoorbeeld. Naar aanleiding daarvan wordt de druk geregeld/aangepast naar de gewenste hoeveelheid. De meettechniek geeft de huidige stand aan, de regeltechniek bepaalt wat er eventueel verandert moet worden. Vanwege deze verbondenheid is het essentieel dat beide acties naar behoren worden uitgevoerd.

Deze informatie geeft meet- en regeltechniek

Met de meettechniek kunt u onder andere de volgende informatie opvragen:

 • Tijd
 • Inhoud
 • Snelheid
 • Luchtdruk
 • Temperatuur

De waardes die u ontvangt als gevolg van de metingen geven aan of de standen aangepast moet worden. Is dit het geval? Dan is het tijd voor de regeltechniek. Naar welke waarde de stand van bijvoorbeeld de temperatuur of de luchtdruk aangepast moet worden, is meestal vastgelegd in een softwaresysteem. Een specialist op het gebied van meet- en regeltechniek weet uw technische installaties precies zo in te stellen dat ze weer perfect functioneren en een werkbare situatie realiseren.

Ga op zoek naar een specialist in de meet- en regeltechniek

U begrijpt, het is van zeer groot belang dat zowel de meettechniek als de regeltechniek perfect worden uitgevoerd. Alleen op die manier haalt u het beste uit uw technische installaties. Dit voorkomt bovendien fouten en daarmee fysieke en financiële schade. Wij raden u daarom aan direct op zoek te gaan naar een volledig opgeleide en ervaren specialist in de meet- en regeltechniek.

LED verlichting biedt vele voordelen

Profiteren van led lampen

Gemeente Den Haag is met iets nieuws gekomen. Kortgeleden is er een zogenaamde sterfietsroute geopend. Deze sterfietsroute naar Leidschenveen is voorzien van slimme LED verlichting. Wanneer een fietser aan komt rijden, pikken de sensoren dit op en gaan de LED lampen bij het fietspad aan. De sterfietsroutes bieden een snelle, veilige en comfortabele manier om over asfalt te fietsen. De verlichting zorgt ervoor dat ‘s nachts veilig over de fietspaden kan worden gereden. Maar LED verlichting is niet alleen toepasbaar bij fietspaden. LED verlichting biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden. Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van LED verlichting? Wij informeren u graag verder in deze blog!

De voordelen van LED verlichting

Wanneer u overweegt om LED verlichting te plaatsen in uw pand of bedrijf, wilt u eerst meer weten over de voordelen van led lampen. Een van de grootste voordelen van led lampen is het lage energieverbruik. Door het lage energieverbruik kunt u tot 80% besparen op de kosten voor verlichting. Tevens heeft het relatief lage investeringskosten. De bestaande verlichting kan eenvoudig worden vervangen en de bestaande armaturen blijven behouden. Daarbij heeft u de investeringskosten ook weer snel terugverdiend. Op financieel vlak biedt het dus veel voordelen. LED lampen staan bekend om hun kwaliteit. Zij hebben hierdoor een langere levensduur en daarom ook lagere vervangingskosten. LED verlichting is tot 90% recyclebaar, heeft nauwelijks warmteontwikkeling en geen UV en IR straling zoals bij spaarlampen. Ten slotte heeft het ook een zeer gunstige CO2 footprint.

De toepassing van LED verlichting

De verwachting is dat binnen een aantal jaren bijna alle binnen- en buitenverlichting uit LED bestaat. Dit type verlichting is in staat om ruimtes, gebouwen of producten op de juiste manier te verlichten. Maar waar kan LED-verlichting allemaal worden toegepast? In een werkplaats of bedrijfshal zijn LED lampen de ideale verlichting. Omdat het een grote open ruimte betreft, is een goede verlichting van groot belang. Vaak wordt er gebruikgemaakt van kwikdamplampen (Hid 400w). Wanneer u deze lampen vervangt voor LED lampen, geniet u van meer lichtopbrengst en bespaart u meer dan 60% op uw energieverbruik. Maar LED verlichting is niet alleen te gebruiken in werkplaatsen en bedrijfshallen. Ook in uw woning, kantoor of winkel kan dit type lampen worden ingezet.

Meer informatie over led lampen

Wenst u meer te weten te komen over de vele voordelen van LED verlichting? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende toepassingen? Benader dan een bedrijf bij u in de omgeving dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van LED lampen. Zij willen u graag meer vertellen over deze bijzondere verlichting. Zo kunt u straks ook genieten van duurzame verlichting en kostenbesparing!

De liftmonteur van tegenwoordig

Liften in alle soorten en maten

Personenlift, goederenlift, autolift, brandweerlift, huislift… Wist jij dat er zoveel verschillende soorten liften zijn? Verder gaan ze steeds sneller. De snelste lift van dit moment bevindt zich in een wolkenkrabber in Guangzhou en gaat op zijn hardst 75,6 kilometer per uur. Het is wel duidelijk dat de lift ver is gekomen sinds de Industriële Revolutie. En dat vraagt natuurlijk ook om een goede liftmonteur. Wat moet deze monteur tegenwoordig allemaal kunnen?

Van piramides tot wolkenkrabbers: De lift wordt overal voor gebruikt

Het begon allemaal met wat touwen, katrollen en een haspel. Toen de mens eenmaal doorhad hoe hij iets veilig op kon hijsen, werd de lift voor de gekste dingen gebruikt. In het Colosseum in Rome bijvoorbeeld werden vroeger de wilde dieren en gladiatoren met een lift de arena in gebracht. Toen was het allemaal nog vrij makkelijk voor klusjesmannen: als je wist welk touw en welke houtsoort het sterkst waren zat je al een eind in de goede richting. Maar de liftmonteurs van de 21ste eeuw moeten veel meer weten: hoe wordt een lift aangedreven, hoe moet je ‘m bedienen, etc.

Verschillende types liften

Liften kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. Er bestaan bijvoorbeeld tegenwoordig tractieliften, hydraulische liften en vacuümliften. Om met de laatste soort te beginnen: die doet bijna denken aan een lift uit een sf-film. Deze lift wordt namelijk de schacht in gezogen doordat er een vacuüm wordt gecreëerd. Bij een hydraulische lift wordt in plaats van een vacuüm gewerkt met een vloeistof die onder druk wordt gezet. In een bak met vloeistof wordt een installatie opgebouwd en zorgt o.a. een pomp ervoor dat de lift in beweging komt. Als laatste noemen we de tractielift. Dit is, voor zowel passagiers als liftmonteurs, een veilige lift. Dat komt omdat deze lift buffers heeft die er voor zorgen dat de lift nooit voorbij zijn bovenste of onderste stopplaats kan schieten.

De bediening van de lift wordt steeds slimmer

Vroeger was je voor de bediening nog afhankelijk van een liftbediende. Nu is de goede werking van de bediening de verantwoordelijkheid geworden van de monteur. Tegenwoordig kun je op elke verdieping de lift ‘roepen’ en vaak ook aangeven of je omhoog wilt of naar beneden. Een interessante ontwikkeling is het liftsysteem waarmee je, voordat je in de lift stapt, al kunt aangeven naar welke verdieping je wilt gaan. Het systeem geeft vervolgens aan in welke lift je moet instappen. Erg handig voor mensen die steeds in de verkeerde lift belanden!

Redenen genoeg om de liftmonteur op prijs te stellen

We hopen dat we je met deze blog wat hebben geleerd. Misschien zijn de feitjes niet allemaal blijven hangen, maar we hopen toch dat één ding is blijven hangen: liftmonteurs zijn hele slimme mensen. Het zijn tegenwoordig heuse duizendpoten, want de techniek gaat razendsnel, en de liften ook. Dus schud de volgende keer dat je hem tegenkomt eens de liftmonteur de hand: hij heeft het verdiend!

Wanneer kies je voor een traprenovatie?

De belangrijkste redenen voor renoveren

Bijna elk gebouw heeft wel een trap. Zodra er meer dan 1 verdieping boven of onder de grond wordt gebouwd, heb je een manier nodig om daar te komen. Elke trap dient dus een duidelijk doel, en moet goed onderhouden worden. Weet je wanneer dit nodig is? Of dat er dingen zijn waar je op moet letten? En of dit verschilt per materiaal? Verder kan het natuurlijk zijn dat jouw huis opnieuw wordt ingericht en dat de trap dan misschien uit de toon valt in het nieuwe interieur. Waar kies je dan voor qua prijs, trends of materialen? Hieronder volgen wat tips over traprenovatie.

Een oude trap of niet meer zo mooi? Renoveren!

Een belangrijke reden voor traprenovatie is slijtage. De treden of de trap zelf kunnen versleten zijn. Dan is het erg belangrijk de trap zo te herstellen dat hij niet onveilig wordt. Een andere reden voor renoveren is beschadiging. Er is bijvoorbeeld een keer iets afgevallen en nu zit er een lelijke deuk in. Of een trapleuning zit niet meer goed vast. Is het dan nog steeds mogelijk om de trap met dezelfde materialen te herstellen? Daarom zijn “Heeft u deze houtsoort?” en “Werkt u ook met dit materiaal?” belangrijke vragen als je contact opneemt met een renovateur. Vervolgens is het belangrijk te weten of er verschillende manieren zijn om iets te herstellen. Misschien lijkt de beschadiging heel erg in jouw ogen, maar zegt een expert dat dit nog wel meevalt. Denk dus niet bij voorbaat dat een renovatie veel zal kosten. Misschien valt het allemaal nog wel mee en kan je zelfs nog iets extra’s verfraaien aan je trap! Denk aan een ander soort trapleuningen of een traphekje voor de kinderen.

Nieuwe inrichting van je huis? Renoveren!

In tv-programma’s over het opnieuw inrichten van je huis wordt vaak genoemd dat het belangrijk is om elk detail mee te nemen. Verander dus niet alleen je meubels, denk ook aan de kleur op je muren, je gordijnen, of je misschien een uitbouw wil toevoegen, et cetera. Hierbij wordt de trap vaak ook niet vergeten. Dit is dus een andere reden om een traprenovatie te laten doen: het opnieuw inrichten van je huis. Want het zou toch jammer zijn als je huiskamer helemaal af is, maar de gang met de trap daar totaal niet meer bij aansluit. Ook hier blijft het belangrijk om te overleggen met professionals in renovatie. Er zijn namelijk officiële regels waar een trap aan moet voldoen. Dus vraag je ook hier af: wat past bij mijn nieuwe woning? Wil ik een ongewoon materiaal, wil ik die smalle, hoge trap misschien wat breder maken, is het wat te donker en wil ik licht toevoegen? Bereid dit goed voor, dan kan je een renovateur een duidelijk plan voor de traprenovatie voorleggen!

Tips bij elektra aanleggen

Voor de handige doe-het-zelver is het goed mogelijk om zelf nieuwe elektronische installaties aan te leggen. Door de juiste voorbereidingen te treffen, zorg je voor een veilige en verantwoorde manier van werken bij het aanleggen van elektra. Let u er wel op dat de elektriciteitsmeter van uw huis toebehoort tot de energieleverancier en u hier geen wijzigingen in mag aanbrengen. Alle andere elektra voorbij de elektriciteitsmeter kunt u wel naar eigen inzicht aanleggen. Voordat u begint met het aanleggen van elektra moet de hoofdschakelaar in de meterkast uitgeschakeld zijn en dient u er zeker van te zijn dat niemand anders de schakelaar weer aanzet terwijl u aan het werk bent. Vervolgens kunt u aan de slag aan de hand van onderstaande tips.

Stroomtoevoer en apparatuur

De stroomtoevoer in iedere kamer van uw huis dient te verlopen via een zogeheten centraaldoos. Vanuit de meterkast worden de elektronische verbindingen naar deze centraaldoos geleid, van daaruit de stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. Houd per kamer rekening met het verbruik van stroom. Zo zult u in de slaapkamer genoeg hebben aan een enkele stroomgroep, maar zult u in de keuken met minstens twee stroomgroepen moeten toedoen. Warmtebronnen zijn voorbeelden van apparatuur dat relatief veel elektriciteit verbruikt, zoals een koffiezetapparaat. Per stroomgroep is het bovendien van belang dat alle stroom gelijkmatig verdeeld wordt over de groepen, om overbelasting te voorkomen. Dit kan immers leiden tot gevaarlijke situaties als kortsluiting.

Elektradraad

Bij het aanleggen van elektra is het noodzakelijk dat u beschikt over het moderne standaard elektradraad. Deze zijn geschikt om veilig en verantwoord nieuwe elektronische installaties aan te leggen in huis. Het moderne standaard elektradraad is voorzien van kleurcodes, waarmee u gemakkelijk de verschillende uit elkaar kunt houden. Zo dient de bruine draad, ook wel fasedraad genoemd, voor de stroomaanvoer en dient de blauwe draad als nuldraad die het stroom afvoert. Verder zijn er nog geelgroene en zwarte draden te onderscheiden. De geelgroene draden zijn de aardedraden, terwijl de zwarte draden zorgen voor de stroomaanvoer vanaf een schakelaar naar een lichtpunt. Een zwarte draad wordt daarom ook wel schakeldraad genoemd.

Behuizing en afmeting

Naast het elektradraad zijn er nog een aantal zaken van belang bij het aanleggen van elektra. Zo vertelt het Kema-keurmerk precies welk type behuizing het meest geschikt is voor de onderdelen van de elektronische installaties en geven speciale icoontjes aan of apparatuur moet worden aangesloten op geaarde stopcontacten, of als apparatuur juist veilig dubbel geïsoleerd is. Verder dient u stopcontacten te installeren op de juiste hoogte, namelijk minstens 30 centimeter boven de vloer. Bij lichtschakelaars en stopcontacten in de keuken bedraagt deze hoogte 105 centimeter. Bovendien worden in badkamers verschillende zones voor de aanleg van elektra onderscheiden. Past u hierbij ook op met water.

Bron: J. Cools Elektriciteitswerken

De nieuwste trends in vloeren

Zin in een nieuwe vloer?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een interieur. Heeft u behoefte aan een nieuwe vloer? Dan is het verstandig eerst eens grondig op onderzoek uit te gaan. Waar houdt u van qua stijl? Strak, landelijk, modern, industrieel, klassiek? En wilt u enkel uw vloer vervangen? Of mag het hele interieur wel een opfrisser gebruiken? Wij gingen voor u op onderzoek uit. Wat zijn de trends in 2017 wat betreft vloeren? Ook brengen we komende blogs graag een specifiek soort vloer onder de loep. In dit blog: Quick Step Laminaat!

Waar kiest u voor in 2017?

Voordat wij u de nieuwste trends met u delen, willen wij u benadrukken dat trends niet meer dan een inspiratiebron zijn. Het is niet de bedoeling alle trends letterlijk over te nemen. Het is geen wet, slechts een suggestie. Het mooie aan een interieur samenstellen is juist dat u het zo persoonlijk kunt maken. Maar mocht u de eerste stap lastig vinden, dan kunnen de volgende trends u wellicht helpen. In 2017 zien we de geometrische vormen steeds vaker terugkomen. In 2016 was dit al aanwezig in accessoires. Denk aan de schalen en lampen van metaaldraad. Een andere opkomende trend is de kleur grijs op de vloer. Een strakke basis voor elk interieur. De laatste trend die we onder de aandacht willen brengen is het houteffect. Een vloer van laminaat met houteffect doet het nog altijd goed. Warm, stijlvol, onderhoudsvrij. Kortom, ideaal! Vandaar dat we in dit blog extra aandacht willen schenken aan Quick Step Laminaat.

Informatie over Quick Step Laminaat

Quick Step Laminaat staat bekend om haar eenvoudige kliksysteem (Uniclic). Omdat Quick Step Laminaat voorzien is van een speciale laag tegen krassen, is dit laminaat geschikt in elk interieur. Heeft u jonge kinderen, enthousiaste honden of loopt u graag op naaldhakken? Op deze vloer kan het allemaal. Wilt u de trend van het houteffect graag toepassen in uw eigen interieur? Dan zit u bij Quick Step helemaal goed. Samenvattend, laminaat is:

 • Stijlvol
 • Krasvast
 • Betaalbaar
 • Zelf te leggen
 • Onderhoudsvriij

Behoefte aan Quick Step Laminaat?

Wilt u ook de nieuwe trends van 2017 toepassen in uw eigen interieur? Kies dan voor een vloer van Quick Step laminaat met (grijs) houteffect. Wilt u het niet zelf leggen? Zoek dan een leverancier die dit ook meteen voor u kan doen. U zult geen spijt krijgen van uw aanschaf van Quick Step Laminaat!

Een mooie loungeset voor in je tuininterieur

De tuin is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. We zijn er steeds vaker te vinden en verlangen er dus ook meer comfort dan voorheen. Daarom is een goede loungeset tegenwoordig onmisbaar in de tuin. Maar hoe vind je de set die het best past bij je smaak en je tuin? Daarvoor geven we hier enkele tips.

Loungesets zijn er in allerlei soorten en maten. Er is voor ieder wat wils, maar dat maakt het ook lastiger om de perfecte loungeset te vinden. Om uit het enorme aanbod een mooie loungeset te kunnen kiezen, dien je eerst je eigen smaak te definiëren. Dat helpt je bij het kiezen van het juiste materiaal. Houd je van een landelijke stijl, kies dan voor een loungeset, bestaande uit zoveel mogelijk natuurlijk materiaal zoals hout. Met name teakhout is een populair materiaal voor tuinmeubelen. Dit duurzame hout beschikt over veel olie, dat dient als een natuurlijke beschermlaag. Ook onbehandeld gaat het hout hierdoor enorm lang mee, waardoor het materiaal zeer geschikt is voor tuinmeubelen. Daarnaast heeft het ook een hele mooie uitstraling. Ook gevlochten loungesets doen het goed in de landelijke, rustieke tuin. Deze traditionele meubelen ademen één en al ambachtelijkheid, waardoor ze vaak met duurzaamheid en natuurlijkheid geassocieerd worden. Hoewel dit soort loungesets gevlochten worden van wicker, een kunststof, zien ze er toch heel natuurlijk uit. Ze zijn daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk, stevig en slijtvast.

Als je meer van modern houdt, kun je beter kiezen voor een set van RVS of aluminium. Deze materialen passen met hun neutrale, grijze kleuren en strakke afwerking perfect in een strak en grafisch interieur. Ook deze loungesets zijn enorm duurzaam en onderhoudsvriendelijk, waardoor je lang van de sets kunt genieten. Ook zijn ze vaak licht van gewicht, waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

Kussens

Naast het materiaal van het frame, dien je ook aandacht te hebben voor het materiaal van de kussens. Een populaire stof voor de kussens van loungesets is sunbrella. Deze stof is waterafstotend, waardoor de kussens tegen een bui kunnen. Verder is de stof ook heel eenvoudig schoon te maken als er vlekken op terecht komen. Zelfs rode wijn gaat er moeiteloos uit. Een ideale stof voor buiten dus. Niet alleen de stof, maar ook de vulling van de kussens is belangrijk. Deze bepaalt namelijk voor een belangrijk deel het zitcomfort. Voor de vulling adviseren we quick dry foam. Deze vulling is waterdoorlatend, waardoor hij snel weer droog is als hij nat wordt. Daarnaast neemt de vulling altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aan als het ingedrukt wordt. Hierdoor blijven de kussens altijd even lekker zitten.

Privacy van uw woning verbeteren

Bij veel woningen is het lastig om de privacy te verbeteren doordat er weinig mogelijkheden zijn op dit gebied. Zo zal er altijd voor de woning een groot raam zijn waar naar binnen gekeken kan worden. Natuurlijk zijn er een aantal manieren om de privacy te verbeteren en wij zullen u hiervan op de hoogte brengen. (meer…)

Tips voor het inrichten van de woonkamer

De woonkamer is de plek waar je het meest actief bent in huis, waar je samen bent met je gezin en waar je gasten ontvangt. De woonkamer moet daarom het pareltje van het huis zijn. Maar hoe kan jij jouw woonkamer omtoveren tot een waar paleis? In dit artikel geven we enkele tips hoe jij op een slimme manier jouw woonkamer de ideale look kan geven! (meer…)

Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
vul de code in:
captcha