(040) 269 81 11


Dit zijn de meest gestelde vragen over spanplafonds

Lees hier de antwoorden op al uw vragen

Spanplafonds zijn erg populair, maar roepen ook vaak de nodige vragen op. Wij gingen voor u op zoek naar de meest gestelde vragen over spanplafonds. Uiteraard zochten we daar ook meteen de passende antwoorden bij. Lees in dit blog de meest gestelde vragen + de antwoorden over spanplafonds!

Waarvan is een spanplafond eigenlijk gemaakt?

Een gemiddeld spanplafond is gerealiseerd uit kwalitatief hoogstaande kunststof. De kunststof die veelvuldig wordt gebruikt voor het maken van spanplafonds is cadmiumvrij. Heeft u zelf interesse in een spanplafond? Vraag dan om informatie over het product, de eventuele kwaliteitscontroles en de garantie.

Kunnen spanplafonds in elke ruimte geplaatst worden?

Wij ontdekten dat spanplafonds vrijwel overal geplaatst kunnen worden. Denk aan de woonkamer, de slaapkamer, de hal, de keuken en zelfs in de badkamer. Een beetje spanplafond van tegenwoordig is namelijk behandeld tegen schimmelvorming. Daardoor kan een spanplafond ook geplaatst worden in vochtige ruimtes!

Kan een spanplafond in elke woning geplaatst worden?

Hoewel spanplafonds in de meeste woningen geplaatst kunnen worden, zijn er (oude) huizen die een montage danig beletten. Denk aan scheve hoeken, grote buizen of ongelijke kozijnen. Neem contact op met een leverancier in spanplafonds als u zeker wilt weten of uw huis verrijkt kan worden met een spanplafond.

Past een spanplafond op een schrootjesplafond?

Het zal u wellicht verbazen, maar een spanplafond blijkt op elk soort plafond bevestigd te kunnen worden. Of u nou een schrootjesplafond of een plafond van stucwerk, beton of hardboard heeft: er kan altijd een spanplafond overheen gespannen worden. Het mooie hiervan is vooral dat u niets aan uw bestaande plafond hoeft te doen!

Kan een spanplafond gaan afbladderen of schilferen?

Omdat spanplafonds van een zeer kwalitatieve kunststof zijn gemaakt, is de kans op afbladderen of schilferen volledig uitgesloten. Dit betekent dat u geen schuurmachine of kwast meer in handen hoeft te nemen. Ook hoeft u niet meer op dat wiebelige keukentrapje te gaan staan om uw plafond bij te werken!

In hoeverre verlaagt een spanplafond een ruimte?

De meeste aanbieders in spanplafonds kunnen hun plafonds vlak onder het bestaande plafond monteren. De tussenruimte zal maximaal zo’n 3,5 centimeter bedragen. We werden bovendien meteen gewezen op het feit dat in die tussenruimte kabels en draden van bijvoorbeeld een lichtplan weggewerkt kunnen worden. Ideaal!

In hoeverre verkleurt een spanplafond door licht?

U wilt natuurlijk niet dat uw spanplafond onder invloed van ultraviolette straling (zonlicht) of door uw lampen gaat verkleuren. Wees gerust. De meeste spanplafonds blijken te beschikken over een zeer goede lichtechtheid. Voor meer informatie hierover kunt u de DIN 54004 kwaliteitsnorm te rade slaan.

Kleurt een spanplafond geel van het roken?

Een grote hoeveelheid nicotine en rook verkleurt alles, dus helaas ook uw spanplafond. Let wel, een spanplafond is een strak gespannen, egaal oppervlak. Hierdoor zal uw plafond ook egaal verkleuren, waardoor de verkleuring amper opvalt. Kies eventueel voor een reeds gekleurd plafond. De betere leveranciers van spanplafonds bieden deze aan.

Wat gebeurt er met een spanplafond bij brand?

U vindt het vast prettig om te weten dat wij hebben ontdekt dat spanplafonds brandvertragend zijn. Dit betekent dat zij een eventuele brand niet verder zullen opwekken. Vindt er een brand plaats in uw ruimte met spanplafond? Dan zal uw plafond niet gaan branden, maar gaan verkolen.

Blijft een spanplafond altijd strak gespannen?

Omdat spanplafonds op een zeer ingenieuze manier worden gemonteerd, kan een spanplafond niet zichtbaar door gaan zakken. Let wel, elk plafond is in het midden iets lager dan aan de zijkanten. Dit geldt dus ook voor spanplafonds. Maar gelukkig is dit verschil zo klein, dat het amper tot niet opvalt.

Wat kan ik doen om de levensduur van een spanplafond te verlengen?

Wij kregen te horen dat een gemiddeld spanplafond meer dan 20 jaar mee kan gaan. Uiteraard vroegen wij ons meteen af wat hiervoor moet gebeuren. Gelukkig bleek dat vrij weinig. U hoeft alleen maar af en toe uw spanplafond te reinigen met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel of een fijn wasmiddel. Supersimpel dus, zo’n spanplafond!

Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
vul de code in:
captcha